+1-800-997-1228
EB-5 Visum Blog

Zijn er beperkingen binnen de EB-5 Categorie?

Kate Kalmykov

Van de 140.000 werkgebaseerde immigrantenvisa die ieder jaar beschikbaar komen, worden er 10.000 toegewezen aan de werkgebaseerde vijfde voorkeurscategorie (EB-5). Veel mensen denken dat deze 10.000 visa alleen voor EB-5 investeerders zijn. In werkelijkheid zijn deze 10.000 visa echter voor alle investeerders en alle gezinsleden die van hen afhankelijk zijn en met hen voor een groene kaart in aanmerking komen.

Van de 10.000 EB-5 visa die jaarlijks worden uitgegeven zijn er 3000 specifiek gereserveerd voor particulieren die investeren in USCIS regionale centra. Hoewel er 3.000 specifiek opzij gezet worden voor regionale centra aanvragers kunnen er meer van worden toegewezen uit de hoeveelheid van 10.000 als ze niet binnen het jaar gebruikt zijn. Bovendien zijn 3000 EB-5 visumnummers gereserveerd voor investeerders die een investering van $500.000 doen in wat bekend staat als een “Gericht Werkgelegenheidsgebied”.

Gedurende de afgelopen jaren is het gebruik van het EB-5 visum gestegen. In 2011 werden 3463 op EB-5 gebaseerde immigrantenvisa uitgegeven. Volgens gegevens van Buitenlandse Zaken gepubliceerd in maart 2012 hebben we dit jaar al 2405 visa uitgegeven. Hoewel China verantwoordelijk was voor meer dan 50% van de uitgegeven visa gedurende de afgelopen vijf jaar, hebben Zuid-Korea, Groot-Brittannië, Taiwan en Iran ook een groot aantal EB-5 aanvragers voortgebracht.

De populariteit van het EB-5 programma gecombineerd met de betaalbaarheid voor veel overzeese investeerders kan er in de komende jaren voor zorgen dat de limiet van 10.000 visa wordt bereikt. Mocht dit gebeuren dan krijg EB-5 investeerders mogelijk met een “stop” te maken of worden ze in een wachtrij gezet om voor de groene kaart in aanmerking te komen door middel van verwerking door het consulaat of afhankelijk van status. Verder kan, net als met alle werkgebaseerde immigrantenvisa voorkeurscategorieën ieder land maar 7% van de jaarlijkse totale immigrantenvisa gebruiken. De toegenomen vraag van Chinese staatstburgers in een bepaald jaar kan er voor zorgen dat het maximum aantal visa dat aan hen wordt toegewezen wordt overschreden en zo resulteren in een landspecifieke stop zoals in de EB-2 en EB-3 categorieën reeds is voorgekomen. Het is de wens van veel EB-5 belanghebbenden dat als onderdeel van de reautorisatie van het EB-5 Regionale Centra Pilot Programma een stijging in het aantal teweeg zal brengen, of een verduidelijking van het Congres dat de limiet alleen geldt voor de hoofdsom van de investeerdersimmigranten.

Voeg uw commentaar toe

Gebruik een Facebook rekening om een commentaar, onderwerp naar van Facebook toe te voegen de Termijnen van Dienst En Privacy Beleid. Uw Facebook naam, Foto & Andere persoonlijke informatie u maakt publiek op Facebook zal met uw commentaar verschijnen.