+1-800-997-1228
EB5 Investors

Informatie over Visa

Wat is een visum?

VS visa staan buitenlanders toegang toe tot de Verenigde Staten voor een tijdelijke of permanente periode. Er zijn veel verschillende Amerikaanse visumcategorieën en welk visum dat het meest geschikt is voor een buitenlander, hangt af van hun specifieke situatie. Alle VS visa hebben een aanvraagprocedure. Deze procedure hangt af van het type van niet-immigratievisum of immigrantievisum dat wordt beoogd. Degenen die buiten de Verenigde Staten wonen, moeten gewoonlijk een aanvraag indienen via het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Department of State), waarvoor een interview vereist is op een Amerikaanse ambassade of consulaat. De meeste visumaanvragers, met inbegrip van degenen die binnen de Verenigde Staten wonen, moeten ook een aanvraag indienen bij de Amerikaanse Burgerschaps- en Immigratiedienst (United States Citizenship and Immigration Services of kort USCIS). De buitenlanders hebben dan vervolgens toegang tot de Verenigde Staten gedurende de aangeduide periode die hun speciale visa toestaan.

Niet-immigratie visa

Niet-immigratie visa staan buitenlanders toe om naar de Verenigde Staten te komen voor een bepaalde, tijdelijke verblijfsperiode. Niet-immigratie visa omvatten bezoekersvisa, uitwisselingsvisa en tijdelijke werkkrachten-visa. Bezoekersvisa laten buitenlanders toe een bezoek te brengen aan de Verenigde Staten voor zaken, toerisme, ontspanning of een medische behandeling.

Voorbeelden van bezoekersvisa zijn B-1 visa voor zakelijke bezoekers en B-2 visa voor toeristen. Met uitwisselingsvisa kunnen buitenlanders bijvoorbeeld deelnemen aan academische, educatieve, culturele, overheids- of professionele uitwisselingsprogramma's. Voorbeelden van uitwisselingsvisa zijn o.a. de J-1 visa voor personen ingeschreven in culturele uitwisselingsprogramma's. Studentenvisa laten buitenlandse studenten toe te studeren aan Amerikaanse hogescholen of universiteiten. Voorbeelden van studentenvisa zijn o.a. de F-1 studentenvisa en de M-1 Visa voor beroepsopleiding. De laatste belangrijke categorie van niet-immigratie visa omvatten de visa voor tijdelijke werknemers. Visa voor tijdelijke werknemers zijn er voor buitenlandse werknemers die de Verenigde Staten binnenkomen voor werkgelegenheid. Voorbeelden van visa voor tijdelijke werknemers zijn de H-1B visa voor werknemers met een speciaal beroep, E-2 visa zijn er voor verdragsinvesteerders, L-1 visa zijn er voor overplaatsingen binnen bedrijven en O-1 visa zijn er voor mensen met buitengewone prestaties of vermogen.

Immigratie visa

Immigratie visalaten buitenlanders toe te wonen en te werken in de Verenigde Staten als wettige, permanente inwoners. Binnenkomst in de VS met behulp van een immigratievisum maakt een persoon tot een wettige, permanente inwoner of groene kaarthouder. Immigratievisa zijn gebaseerd op familierelaties, de selectie in de Diversiteit Visumloterij, asiel, of werkgelegenheid (vergunning voor bepaalde familieleden van Amerikaanse staatsburgers of permanente inwoners om te immigreren binnen de VS).

Het Diversiteit Immigranten Visumprogramma, ook wel bekend als de groene kaartloterij, staat visa toe aan aanvragers uit landen met historisch lage aantallen immigranten binnen de Verenigde Staten. Diversiteit Programmavisa worden willekeurig gekozen door een computerprogramma. Op werkgelegenheid gebaseerde visa worden gegeven aan werknemers die immigreren binnen de Verenigde Staten om er permanent te werken. Bovendien zijn er vijf categorieën van visa gebaseerd op werkgelegenheid. EB-1A visa zijn voor werknemers met buitengewone bekwaamheid, EB-1B visa zijn voor uitmuntende buitenlandse onderzoekers of docenten, EB-1C visa zijn voor overgeplaatste managers en leidinggevenden van multinationale ondernemingen, EB-2 visa zijn voor hoog opgeleide werknemers of buitenlanders waarvan de immigratie van nationaal belang is, EB-3 visa zijn voor professionele, geschoolde en ongeschoolde werknemers, EB-4 visa worden gegeven aan religieuze werknemers, en EB-5 visa worden gegeven aan immigrant-investeerders die een investering maken in een Amerikaanse onderneming .

Voeg uw commentaar toe

Gebruik een Facebook rekening om een commentaar, onderwerp naar van Facebook toe te voegen de Termijnen van Dienst En Privacy Beleid. Uw Facebook naam, Foto & Andere persoonlijke informatie u maakt publiek op Facebook zal met uw commentaar verschijnen.