+1-800-997-1228
VISUMINFORMATIE

Immigrantenvisa

Wat is een Immigrantenvisum?

Immigrantenvisa laten buitenlandse onderdanen toe te immigreren naar de Verenigde Staten om er te wonen en te werken zonder de beperkingen die samengaan met niet-immigrantenvisa. Immigranten worden Amerikaanse permanente inwoners worden en verkrijgen een groene kaart wanneer zij kunnen aantonen dat zij aan de criteria van een specifieke immigratie visumcategorie voldoen. Immigrantenvisa worden verleend op basis van: familierelaties, werkgelegenheid, asiel, of een loting in de Diversiteit Visumloterij

Immigrantenvisa gebaseerd op familiebanden (FB)

permanente groene kaartVeel immigranten worden permanente inwoners van de Verenigde Staten door het verkrijgen van een groene kaart via sponsoring door ofwel een Amerikaanse burger als familielid ofwel een familielid met een wettige, permanente verblijfsvergunning. Immigranten die rechtstreekse familieleden hebben in de Verenigde Staten komen in aanmerking voor het indienen van een visumaanvraag gebaseerd op een familieband. Rechtstreekse familieleden omvatten een echtgeno(o)t(e), ongehuwde kinderen jonger dan 21, of ouders.

  • IR-1: Echtgeno(o)t(e) van een Amerikaanse staatsburger
  • IR-2: Niet-gehuwde kinderen jonger dan 21 jaar van een Amerikaanse staatsburger
  • IR-3: Wezen geadopteerd in het buitenland door een Amerikaanse staatsburger
  • IR-4:Weeskinderen die zullen geadopteerd worden in de VS door een Amerikaanse staatsburger
  • IR-5: Ouder(s) van de Amerikaanse staatsburger die ten minste 21 jaar oud is

Als de aanvrager van het visum al in de Verenigde Staten woont dan wordt de aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Burgerschaps- en Immigratiedienst (United States Citizenship of Immigration Services of kort USCIS). Eerst moet het rechtstreeks familielid dat een Amerikaanse staatsburger is een I-130 aanvraag indienen. Zodra dit is goedgekeurd door de USCIS-dienst moet de aanvrager een I-485 aanvraag indienen voor een permanente verblijfsvergunning. De aanvrager moet een aanvraag indienen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Department of State) als zij niet in de Verenigde Staten wonen. Nadat de I-130 aanvraag is goedgekeurd, zal de aanvraag toegezonden worden aan het Nationaal Visumcentrum van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De aanvrager is dan verplicht deel te nemen aan een interview op het Amerikaanse consulaat of de ambassade in het land van herkomst.

Familievoorkeur immigrantenvisa

Verdere familieleden van Amerikaanse staatsburgers kunnen ook in aanmerking komen voor een permanente verblijfsstatus. Onrechtstreekse familieleden die in aanmerking komen zijn o.a. ongehuwde kinderen boven de leeftijd van 21, gehuwde kinderen van alle leeftijden en broers en zussen van een Amerikaanse staatsburger.

  • Eerste Voorkeur Familie (F-1): Niet-gehuwde kinderen van Amerikaanse Staatburgers en al hun minderjarige kinderen
  • Tweede Voorkeur Familie (F-2): Echtgenotes/n, hun minderjarige kinderen en hun ongehuwde kinderen boven de leeftijd van 21
  • Derde Voorkeur Familie(F-3):Gehuwde kinderen van Amerikanen en hun echtgenotes/n en hun minderjarige kinderen
  • Vierde Voorkeur Familie (F-4):Broers en zussen van Amerikaanse Staatsburgers en hun echtgenoten en hun minderjarige kinderen

In tegenstelling tot de rechtstreekse familievisa, is er een jaarlijkse limiet op het aantal voorkeur familievisa. De F-1 limiet is ingesteld op 23.400 Visa, de F-2 limiet is ingesteld op 114.200 Visa, de F-3 limiet is ingesteld op 23.400 Visa en de F-4 limiet is ingesteld op 65.000 visa.

De aanvraagprocedure voor onrechtstreekse familieleden is hetzelfde als de aanvraagprocedure voor permanente verblijfsvergunning voor rechtstreekse familieleden. Eerst moet de verzoekende Amerikaanse staatsburger een I-130 aanvraag indienen. Vervolgens moet de aanvrager een I-485 aanvraag indienen om hun status aan te passen als ze reeds in de Verenigde Staten verblijven. Als ze buiten de Verenigde Staten wonen, zal hun aanvraag verwerkt worden door het Nationaal Visumcentrum van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Department of State) en moeten ze deelnemen aan een interview op het Amerikaanse consulaat of de ambassade in het land van herkomst.

Diversiteit Immigrantenvisum Programma (Amerikaanse Visa Loterij).

Permanente verblijfsvergunningen worden ook toegekend aan buitenlandse aanvragers door het Amerikaans Diversiteit Immigrantenvisum Programma. Het Diversiteit Immigrantenvisum Programma stelt visa beschikbaar voor aanvragers uit landen met historische, lage aantallen immigranten in de Verenigde Staten.

Visa gebaseerd op werkgelegenheid

Buitenlandse onderdanen kunnen ook Amerikaanse permanente inwoners worden via de goedkeuring van een visum gebaseerd op werkgelegenheid. Visa gebaseerd op werkgelegenheid zijn gereserveerd voor buitenlandse werknemers die naar de Verenigde Staten emigreren om arbeidredenen. Immigrantenvisa gebaseerd op werkgelegenheid zijn beschikbaar voor geschoolde werknemers, ongeschoolde werknemers, investeerders en andere gespecialiseerde werknemers. De USCIS-dienst maakt jaarlijks ongeveer 140.000 visa gebaseerd op werkgelegenheid beschikbaar.

 

Voeg uw commentaar toe

Gebruik een Facebook rekening om een commentaar, onderwerp naar van Facebook toe te voegen de Termijnen van Dienst En Privacy Beleid. Uw Facebook naam, Foto & Andere persoonlijke informatie u maakt publiek op Facebook zal met uw commentaar verschijnen.